Forum Archive

Go Back   3D Realms Forums > 3D Realms Topics > Other Apogee/3D Realms Games > Shadow Warrior Source Code
Blogs FAQ Members List Social Groups Calendar Mark Forums Read

Notices

 
 
Thread Tools
Old 02-17-2010, 01:40 PM   #1
Phayzon

Phayzon's Avatar
Frequent SWP Crash
Using SWP 4.2.8 (the latest on ProAsm's site at the time of writing) on Win7 64bit, SWP will crash and the log shows this:


Fatal Signal caught: SIGSEGV. Bailing out.
Uninitialising DirectDraw...
- Releasing DirectDraw object
- Unloading DDRAW.DLL
Uninitialising DirectInput...
- Releasing keyboard device
- Releasing mouse device
- Releasing DirectInput object
- Unloading DINPUT.DLL

This crash _always_ happens in the area to control the Yellow car in the first level, and in a secret area in the third level (the one where you jump off the cliff and fall very far into a lake). It might happen in other places too but Ive only played up to level 3 so far. Both give the same error message. What could be causing this?

EDIT: I just checked this in 4.2.4, and it does not crash at either area.
__________________
I made the first post on the VB!
"So I guess the news here is that not only is Australia the last to get anything new in regard to videogames, they're also the first to get them taken away." - LeadBullet
"We're part-time internet superheros." - Hudson
Last edited by Phayzon; 02-17-2010 at 01:49 PM.
Phayzon is offline  
Old 02-18-2010, 01:06 AM   #2
ProAsm

ProAsm's Avatar
Re: Frequent SWP Crash
It could be the 64 bit OS but not sure on that.
I am now also using Win7 and must admit I do get more crashes than ever before on Xp, although I do not crash where you are having problems.
The best is we work through it as I'm currently busy with 4.2.9 and its very different now.
I'll PM you my email address and we can try and solve your problem.
I've been working with Maren and Playtard as they had terrible crashing and freezing problems and its all sorted now and was mainly due to the Wave music that was introduced in 4.2.5.
I know this sounds crazy but try removing all .wav sounds in your music folder and what happens.

** edit **
4.2.7 and 4.2.8 is also compiled with Mingw 4.4.0 which has turned out very buggy so we have gone back to 4.3.3
__________________
http://www.proasm.com
Last edited by ProAsm; 02-18-2010 at 03:20 PM.
ProAsm is offline  
 

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:50 PM.

Page generated in 0.08353806 seconds (100.00% PHP - 0% MySQL) with 18 queries

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

Website is 1987-2014 Apogee Software, Ltd.
Ideas and messages posted here become property of Apogee Software Ltd.