Forum Archive

Go Back   3D Realms Forums > 3D Realms Topics > Duke Nukem
Blogs FAQ Members List Social Groups Calendar Mark Forums Read

Notices

 
 
Thread Tools
Old 10-22-2010, 06:49 PM   #1
jpb6891

jpb6891's Avatar
Duke Nukem Manhattan Project Bug?
When I fight the first boss at the end of episode 1, if I die, the game crashes on me. Does anyone else have this problem? It occurs in the directx and opengl settings. The crash seems to just occur only on this level. It is not really a big deal if the crash only occurs on this level is it? My graphics card is a Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family. I should have a decent graphics card and drivers to play the game since my laptop was made after 2002. I can die and the game does not crash in the demo version. I have a registered download version.
Last edited by jpb6891; 10-22-2010 at 08:18 PM.
jpb6891 is offline  
Old 10-23-2010, 08:54 PM   #2
The Dukenator

The Dukenator's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
Is your version v1.0.1?

Where did you get the registered download?
__________________
Thank you sir. May I have DNF? - KaiserSoze - Look in profile to get joke.
These are English forums; anything the moderators can't read is eligible for deletion. - TerminX
OMG, Duke killed Kenny! You bastard! - wayskobfssae
The Dukenator is offline  
Old 10-23-2010, 09:31 PM   #3
jpb6891

jpb6891's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
I got the registered download through 3D Realms.
jpb6891 is offline  
Old 10-23-2010, 11:33 PM   #4
The Dukenator

The Dukenator's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
Onboard chipsets are not good for gaming.

What difficulty are you playing on?
__________________
Thank you sir. May I have DNF? - KaiserSoze - Look in profile to get joke.
These are English forums; anything the moderators can't read is eligible for deletion. - TerminX
OMG, Duke killed Kenny! You bastard! - wayskobfssae
The Dukenator is offline  
Old 10-24-2010, 01:26 PM   #5
jpb6891

jpb6891's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
It happens on all of the difficulty levels. The game does not crash for the demo version. It is not my graphics card. It would crash for the demo version if it was. Map e01p03_a02 is the warp code for the boss if you want to try it out.
jpb6891 is offline  
Old 10-24-2010, 07:53 PM   #6
The Dukenator

The Dukenator's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
You sure you have the latest drivers for it?
http://www.intel.com/p/en_US/support...graphics/945gm
__________________
Thank you sir. May I have DNF? - KaiserSoze - Look in profile to get joke.
These are English forums; anything the moderators can't read is eligible for deletion. - TerminX
OMG, Duke killed Kenny! You bastard! - wayskobfssae
The Dukenator is offline  
Old 10-24-2010, 08:54 PM   #7
jpb6891

jpb6891's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
I updated the driver and still had the crash. It is the game. Does anybody have the same results of the game crashing when duke nukem dies in episode 1 fighting the first boss?
jpb6891 is offline  
Old 10-25-2010, 05:08 AM   #8
The Dukenator

The Dukenator's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
Can you get a screen of this error?
__________________
Thank you sir. May I have DNF? - KaiserSoze - Look in profile to get joke.
These are English forums; anything the moderators can't read is eligible for deletion. - TerminX
OMG, Duke killed Kenny! You bastard! - wayskobfssae
The Dukenator is offline  
Old 10-25-2010, 08:44 PM   #9
jpb6891

jpb6891's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
Last edited by jpb6891; 10-25-2010 at 08:59 PM.
jpb6891 is offline  
Old 10-26-2010, 12:50 AM   #10
The Dukenator

The Dukenator's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
Why the hell are you dying during the boss fight anyway? 995 EGO? How the hell is that possible?

Game system requirements:
* Windows 98/ME/2000/XP
* Pentium II 350 or faster (recommended P III 500 or faster)
* 64 MB RAM, DirectX 8.1 compatible 8 MB 2xAGP enabled video accelerator or faster (recommended 32MB video accelerator)
* DirectX compatible sound card, DirectX 8.1 (included)
* 300 MB hard disk space, supports joysticks and game controllers and force feedback

I have no issue dying during the boss fight.
What's the rest of your system specs? Since its onboard video, how much memory is it?
__________________
Thank you sir. May I have DNF? - KaiserSoze - Look in profile to get joke.
These are English forums; anything the moderators can't read is eligible for deletion. - TerminX
OMG, Duke killed Kenny! You bastard! - wayskobfssae
Last edited by The Dukenator; 10-26-2010 at 01:32 AM.
The Dukenator is offline  
Old 10-26-2010, 10:44 AM   #11
jpb6891

jpb6891's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
I jumped off the building to get the error. I have an Intel Centrino Duo with SRS TruSurround XT. I have 2.5 GB of ram. My soundcard is Realtek HD. Even if the boss kills me without God mode I still die and the game still crashes.

Intel(R) Graphics Media Accelerator Driver for Mobile Report


Report Date: 10/26/2010
Report Time[hr:mm:ss]: 12:46:32
Driver Version: 6.14.10.4926
Operating System: Windows XP* Home Edition, Service Pack 3 (5.1.2600)
Default Language: English
DirectX* Version: 9.0
Physical Memory: 2549 MB
Minimum Graphics Memory: 8 MB
Maximum Graphics Memory: 128 MB
Graphics Memory in Use: 9 MB
Processor: x86 family 6 Model 14 Stepping 8
Processor Speed: 1596 MHZ
Vendor ID: 8086
Device ID: 27A2
Device Revision: 03


* Accelerator Information *

Accelerator in Use: Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family
Video BIOS: 1264
Current Graphics Mode: 1024 by 768 True Color (60 Hz)



* Devices Connected to the Graphics Accelerator *


Active Notebook Displays: 1
Non Active Televisions: 1


* Television *

Monitor Name: Generic Television
Display Type: Analog
Gamma Value: 1.0
DDC2 Protocol: Supported
Maximum Image Size: Horizontal: Not Available
Vertical: Not Available
Monitor Supported Modes:
640 by 480 (60 Hz)
720 by 480 (60 Hz)
720 by 576 (60 Hz)
800 by 600 (60 Hz)
1024 by 768 (60 Hz)
Display Power Management Support:
Standby Mode: Not Supported
Suspend Mode: Not Supported
Active Off Mode: Not Supported


* Notebook *

Monitor Name: Plug and Play Monitor
Display Type: Digital
Gamma Value: 2.20
DDC2 Protocol: Supported
Maximum Image Size: Horizontal: Not Available
Vertical: Not Available
Monitor Supported Modes:
1280 by 800 (60 Hz)
Display Power Management Support:
Standby Mode: Not Supported
Suspend Mode: Not Supported
Active Off Mode: Not Supported

* Other names and brands are the property of their respective owners.
Last edited by jpb6891; 10-26-2010 at 10:47 AM.
jpb6891 is offline  
Old 10-26-2010, 01:12 PM   #12
The Dukenator

The Dukenator's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
Go into your laptop bios and look for onboard video shared memory. Post what that's set to, as you might have to increase the video memory.

Does DNMP lag when you play it on either mode?
__________________
Thank you sir. May I have DNF? - KaiserSoze - Look in profile to get joke.
These are English forums; anything the moderators can't read is eligible for deletion. - TerminX
OMG, Duke killed Kenny! You bastard! - wayskobfssae
The Dukenator is offline  
Old 10-27-2010, 06:04 PM   #13
jpb6891

jpb6891's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
Not reallly. It probably does a little but it is not a lot. How do you access bios? I am using windows XP.
jpb6891 is offline  
Old 10-27-2010, 08:20 PM   #14
The Dukenator

The Dukenator's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
You have to reboot the laptop and press del or whatever key to get into the system bios.

I'm also running XP.
__________________
Thank you sir. May I have DNF? - KaiserSoze - Look in profile to get joke.
These are English forums; anything the moderators can't read is eligible for deletion. - TerminX
OMG, Duke killed Kenny! You bastard! - wayskobfssae
The Dukenator is offline  
Old 10-28-2010, 04:16 PM   #15
jpb6891

jpb6891's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
My system memory is 640 KB. My extended memory is 2611200 KB. I can not change the system memory. It goes down to something else and skips over both of them.
jpb6891 is offline  
Old 10-28-2010, 07:42 PM   #16
The Dukenator

The Dukenator's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
640KB is base memory. Long story.
What brand/model of the laptop?

Since you like to crash the game, see where else it crashes.
Then ask for a damn refund, but you won't get it anyway.
__________________
Thank you sir. May I have DNF? - KaiserSoze - Look in profile to get joke.
These are English forums; anything the moderators can't read is eligible for deletion. - TerminX
OMG, Duke killed Kenny! You bastard! - wayskobfssae
Last edited by The Dukenator; 10-28-2010 at 07:51 PM.
The Dukenator is offline  
Old 11-01-2010, 11:57 AM   #17
moron

moron's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
you could run the game in open gl mode instead of direct X ( I think you can chose) also try running full screen rather then windowed if all else fails you can try to change the acceleration settings in your direct x control panel or download a a saved game after the boss level
moron is offline  
Old 11-14-2010, 01:37 PM   #18
jpb6891

jpb6891's Avatar
Re: Duke Nukem Manhattan Project Bug?
The error occurs in both the Open GL and Direct X modes.
jpb6891 is offline  
 

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:38 PM.

Page generated in 0.17609310 seconds (100.00% PHP - 0% MySQL) with 18 queries

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

Website is 1987-2014 Apogee Software, Ltd.
Ideas and messages posted here become property of Apogee Software Ltd.