3D Realms Forums

3D Realms Forums (https://forums.3drealms.com/vb/index.php)
-   Non 3DR Game Discussion (https://forums.3drealms.com/vb/forumdisplay.php?f=21)
-   -   re: using Ted5 on Bio Menace (https://forums.3drealms.com/vb/showthread.php?t=38972)

reble 06-29-2014 02:23 AM

re: using Ted5 on Bio Menace
 
I downloaded Ted5 editor from this web site to make a few small changes to level 3 ant town game level map in Bio Menace 2. Every time I save the level and start the game. The game stops before the main menu out to the DosBox c: prompt with the error message "RF_NewMap: Map to tall!" Why is this happening?


Steve

Litude 06-29-2014 11:13 AM

Re: using Ted5 on Bio Menace
 
Did you run the compression thingy from the menu? IIRC Bio Menace requires all its maps to be compressed in order to work.

reble 06-29-2014 04:49 PM

Re: using Ted5 on Bio Menace
 
The instructions I read said Bio Menace files were not compressed. By the way there is no compression cmd in TED5.

Quote:

Originally Posted by Litude (Post 964068)
Did you run the compression thingy from the menu? IIRC Bio Menace requires all its maps to be compressed in order to work.



---------- Post added at 03:49 PM ---------- Previous post was at 02:55 PM ----------

The text below I pasted in from the instructions for TED5. Complete file link at http://www.shikadi.net/moddingwiki/TED5

"If the game is 'compressed', it will not have most of these files. Commander Keen 4-6 is one such game. In contrast 'uncompressed' games such as Bio Menace will have the full complement of files. Sadly, most games are compressed, as this is most efficient."

Litude 06-30-2014 01:52 PM

Re: using Ted5 on Bio Menace
 
I think we are talking about different things when mentioning compressed. What I mean is that you need to compress the GAMEMAPS.BMx file before being able to run it, I'm not talking about all those external (or not) files. Though I honestly can't remember too clearly how it worked since I haven't used TED on a long time. I could have sworn there was a menu option to run the Carmack compression routine on the currently open map.

reble 07-01-2014 06:56 PM

Re: using Ted5 on Bio Menace
 
That file I read said that Bio Menace is one of the few completly uncompressed games

Quote:

Originally Posted by Litude (Post 964077)
I think we are talking about different things when mentioning compressed. What I mean is that you need to compress the GAMEMAPS.BMx file before being able to run it, I'm not talking about all those external (or not) files. Though I honestly can't remember too clearly how it worked since I haven't used TED on a long time. I could have sworn there was a menu option to run the Carmack compression routine on the currently open map.


Frenkel 07-09-2014 11:29 AM

Re: using Ted5 on Bio Menace
 
I've only used Ted5 to create these Bio Menace maps. I can't remember if I ever edited a Bio Menace map with it.

But there are a few mods for Bio Menace, so it should be possible to edit the levels.


All times are GMT -6. The time now is 03:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

Website is 1987-2014 Apogee Software, Ltd.
Ideas and messages posted here become property of Apogee Software Ltd.